Bram Lamberts begint zijn muzikale reis aan de gemeentelijke muziekacademie te Middelkerke en vervolgt deze aan de Kunsthumaniora te Brussel waar hij in 2005 afstudeert in de richting muziek, klassieke saxofoon.

In datzelfde jaar besluit hij verder te studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij klassieke saxofoon studeert bij Norbert Nozy met als optievakken muziekschriftuur, piano en dirigeertechnieken. Hij woont er masterclasses bij van oa Jean Marie Londeix (FR) en Joseph Wytko (USA).

In 2009 neemt hij afscheid van het conservatorium om zijn droom na te jagen, muziekleerkracht worden. Drie jaar later studeert hij succesvol af aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen. In het kader van deze opleiding voert hij ook een ontwikkelingsproject uit rond muziekeducatie in Kigoma, Tanzania.

In 2012 hervat hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Antwerpen waar hij
saxofoon studeert bij Hans De Jong en directie bij Dirk De Caluwé. In 2016 studeert hij af Cum Laude. Tijdens deze studies woont hij masterclasses bij van Philip Sparke (GB), Jan van der Linden (NL), Carlos Rivas (ES) Joseph Murphy (USA), Joonatan Rautiola (FIN) en Naomi Sullivan (GB). In 2015 volgt hij de masterclass jureren op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Vandaag werkt Bram als docent Instrumentale Directie aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Mol, als docent Muziekatlier, Muzieklab en Arrangeren aan de Gemeentelijke Muziekacademie Herenthout, is hij actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie Vrede & Vermaak te Kontich, speelt hij tenorsax bij Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Schelle, is hij vaste altsaxofonist van Het Antwerps SaxofoonKwartet en leerkracht Muzikale Opvoeding in het Sint-Michielscollege te Schoten. Als arrangeur en componist is hij verbonden aan l'Orgue de Sax.

c.v. Bram Lamberts